Aanhouding voor mishandeling hoogzwangere vrouw

De vrouw werd met een paal geslagen (reconstructie)
De vrouw werd met een paal geslagen (reconstructie) © AVROTROS
Bijna een jaar nadat een stel uit Borgsweer zwaar is mishandeld is er een verdachte opgepakt. Het gaat om een 41-jarige inwoner van de gemeente Eemsdelta.
Op 29 februari vorig jaar werd het mannelijke slachtoffer mishandeld op het erf toen hij zijn paarden eten gaf. Zijn vrouw vond hem bewusteloos, in het ziekenhuis bleek dat hij zijn nek gebroken had.

Zwanger

Een dag later, toen de vrouw de paarden eten gaf, werd zij ook belaagd. Zij was op dat moment hoogzwanger. De belager sloeg haar met een paal tegen haar benen.
De baby bleef bij de mishandeling ongedeerd en kwam later gezond ter wereld.

Gerichte actie

De politie maakte in december vorig jaar via het programma Opsporing Verzocht bekend dat ze ervan uitging dat het een gerichte acties was tegen het stel. De twee werden al langer lastiggevallen.
Zo werd de man twee jaar geleden door iemand geslagen die hem betichtte over hem te hebben geroddeld.

WhatsApp

Ook zijn er kopieën van WhatsApp-gesprekken per post gestuurd naar de ouders van de man. In die berichten stonden kwetsende dingen over zijn vrouw. Later zijn die geprinte appjes ook gestuurd naar het bestuur van manege de Menterwolderuiters, waar het slachtoffer deel van uitmaakte. Volgens het stel waren die appjes niet echt.
De politie sluit meerdere aanhoudingen voor de mishandelingen niet uit.