Woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren in quarantaine na corona-uitbraak

De Zonnehof in Haren
De Zonnehof in Haren © Agnes Koning/RDB Producties
Bij woonzorgcentrum De Zonnehof in Haren is sprake van een corona-uitbraak. Dertig personeelsleden en de helft van de 54 bewoners zijn besmet geraakt. Dat hebben testen de afgelopen week uitgewezen.
'Het personeel heeft de eerste vaccinatie gehad. We weten dat er dan beperkte bescherming is, maar dat het virus nu toch om zich heen grijpt, is extra wrang', aldus directeur Roeli Mossel van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ), waar De Zonnehof onder valt.

Bezoek alleen in uitzonderlijke gevallen

Sinds afgelopen weekend zijn bewoners van De Zonnehof al preventief in quarantaine en zitten besmette personeelsleden thuis. Op meerdere etages werden medewerkers en bewoners positief getest, waarna er direct maatregelen zijn genomen.
'Alleen in uitzonderlijke gevallen is bezoek nog toegestaan', zegt Mossel. 'Uiteraard heeft de uitbraak impact op het personeel en de bewoners.'

Schuiven met het personeel

Het Harense woonzorgcentrum krijgt de invulling van de roosters nog wel rond. 'We redden het dankzij personeel van de andere tehuizen van het NNCZ. Daar is gelukkig geen sprake van corona en dus kan er wat geschoven worden', aldus Mossel.
NNCZ heeft nauw contact met de GGD over de situatie bij De Zonnehof in Haren.