Protest tegen weg door natuurgebied Koningslaagte

GRONINGEN - Milieuorganisaties en boeren hebben dinsdagmorgen actiegevoerd tegen de aanleg van een deel van de nieuwe weg tussen Groningen en Lauwersoog.
De actievoerders van Belangengroep N361 reden met ongeveer tien trekkers door de stad Groningen om te eindigen bij het provinciehuis. Daar boden ze Verkeersgedeputeerde Bleker een fles wijn en een fles water aan met de boodschap 'doe wat water bij de wijn'. Ook werd er een petitie aangeboden.
De groep is tegen het nieuwe stuk weg dat door natuurgebied de Koningslaagte gaat lopen. De oude weg loopt dwars door de dorpskernen en voldoet volgens de bewoners prima. Ze twijfelen aan het nut van de nieuwe weg, omdat het verkeer door de vergrijzing op het platteland minder zou zijn toegenomen dan verwacht.
Gedeputeerde Bleker nam de wijn, het water en de petitie in ontvangst, maar kon de actievoerders niet tegemoetkomen. Volgens Bleker is alles onderzocht en ligt het vraagstuk nu bij Provinciale Staten die het onderwerp 4 februari behandelden.
"Het is een hele lastige keuze. We willen minder sluipverkeer en een betere en veiligere verbinding Mensingeweer-Winsum-Groningen. Soms moet je je afvragen wat er het zwaarst moet wegen", aldus Bleker.