Veel scholen blijven dicht in verband met gladheid

Veel scholen blijven opnieuw dicht
Veel scholen blijven opnieuw dicht © RTV Noord
Veel scholen in de provincie Groningen houden maandag hun deuren gesloten in verband met de te verwachten gladheid als gevolg van ijzel. Het KNMI gaf om die reden eerder vanavond code rood af.
Openbaar Onderwijs Groningen (OOG) is één van de onderwijsorganisaties die de deuren gesloten houdt. 'Er wordt weer een beroep gedaan op de flexibiliteit van ons allen', zo staat er op het interne communicatiesysteem van De Feniks te lezen.
OOG geeft aan dat er ook geen noodopvang is voor ouders met een cruciaal beroep.

Advies om niet de weg op te gaan

Onder meer de scholen van Sooog, Ultiem, Primenius, Quadraten, Perspectief en VCOMOG besloten zondagavond al in een vroeg stadium om de deuren dicht te houden.
Ook OPRON houdt maandag de deuren gesloten. 'Deze keuze is gemaakt vanwege de code rood die is afgegeven door het KNMI om niet de weg op te gaan. Hierdoor zal ook onze school morgen helaas opnieuw dicht zijn en gaan weer online onderwijs verzorgen', zo staat in een bericht aan de ouders.

'Geen risico'

De middelbare scholen CSG Augustinus, CSG Kluiverboom, CSG Selion en CSG Wessel Gansfort blijven gesloten. 'De CSG neemt geen risico, het is te gevaarlijk om leerlingen en medewerkers in deze weersomstandigheden de weg op te laten gaan. Lessen vinden alleen online plaats', aldus CSG.
Marenland blijft dicht tot 10:30 uur, en beslist om 8:15 uur over de rest van de dag.

Scholen (organisaties) die hebben aangegeven maandag dicht te blijven:

Basisscholen
- GSV
- Kentalis Tine Marcusschool
- Lauwers & Eems (L&E)
- Noorderbasis
- Openbaar Onderwijs Groningen (OOG)
- Openbaar Onderwijs Westerwolde (OOW)
- Perspectief
- Primenius
- Quadraten
- SOOOG
- Stichting KOC Groningen
- Ultiem
- VCOG
- VCOMOG
- VCPO Noord-Groningen
- Vereniging Jenaplanonderwijs Noord
- Visio Haren (ook geen noodopvang)
- Widar Vrijeschool

Middelbare scholen/mbo's

- Alfa-college
- CSG
- Dollard College
- Gomarus College
- Het Hogeland College
- Noorderpoort
- OOG
- Parcival College
- Terra Winsum
- Willem Lodewijk Gymnasium
- Winkler Prins
Staat jouw scholengemeenschap hier niet tussen, maar is inmiddels wel besloten om dicht te blijven? Mail dan naar redactie@rtvnoord.nl.

Kinderopvang

Kids2b De meeste vestigingen van Kids2b zullen gesloten blijven. De enige vestigingen van Kids2b die wel open gaan zijn: Appingedam Oling, Appingedam OPwierde, Delfzijl Kindcentrum Noord, Eenrum ('s ochtends dicht, 's middags mogelijk open), Loppersum, Bedum De Vlijt, Merelhuis Middelstum ('s ochtends dicht, 's middags mogelijk open), Ten Boer, Schathuis Uithuizermeeden, Winsum.
SKSG Kinderopvangorganisatie SKSG bekijkt per locatie of het medewerkers lukt op hun werk te komen. Ouders moeten maandagmorgen checken of hun locatie open is.
‘Zodra er op de locatie pedagogisch medewerkers aanwezig zijn, wordt er een bericht via de OuderApp gestuurd dat je kind welkom is. Op de website houden we een lijst bij van de locaties die open en gesloten zijn.’
SKSG zegt dat de opvang alleen is bedoeld voor ouders/verzorgers die echt allebei buitenshuis moeten werken.