Lyam (6) brengt ruim zeshonderd 'verwenpakketjes' naar eenzame ouderen

Lyam Drent tussen de pakketjes in de brandweerauto
Lyam Drent tussen de pakketjes in de brandweerauto © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Een brandweerwagen vertrekt zaterdagmorgen met de sirene aan bij winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand. Maar de bestemming is geen brand.
Aan boord is de 6-jarige Lyam Drent uit Sappemeer. Hij heeft 638 'verwenpakketjes' bij zich voor ouderen die eenzaam zijn door corona. In de pakketjes zitten onder meer shampoo en zakdoekjes, vertelt Lyam.
Lyam met Marc Bakker van het Brandweermuseum
Lyam met Marc Bakker van het Brandweermuseum © Wiebe Klijnstra/RTV Noord
Lyam kwam ’s morgens uit bed en zei: ik ga mijn speelgoed verkopen
Vader Jordi Drent

Chocolademelk verkopen voor het goede doel

Lyam heeft de pakketjes bij elkaar gespaard door chocolademelk te verkopen. ‘Ik vond het zielig voor de oudere mensen dat ze door corona eenzaam zijn’, zegt hij.
Vader Jordi vertelt hoe de actie is begonnen. ‘Lyam kwam ’s morgens uit bed en zei: ik ga mijn speelgoed verkopen. Hij had op YouTube gezien dat ouderen eenzaam zijn door corona. Toen zei ik: dan moet je iets anders bedenken. Dan ga ik chocomelk verkopen, zei hij meteen.’
Lyam gaat helemaal brandweerman zijn vandaag
Marc Bakker van het Brandweermuseum

Met de brandweerwagen langs verzorgingstehuizen

Marc Bakker van het Brandweermuseum in Sappemeer rijdt met Lyam langs verzorgingstehuizen. ‘We gaan zo eerst naar De Burcht, dan naar Voor Anker en Sint Jozef en tot slot rijden we nog naar ‘t Blauwbörgje in Stad’, vertelt Bakker.
Lyam in fan van Brandweerman Sam. ‘We rijden weg met de sirenes aan’, zegt Bakker. ‘Lyam gaat helemaal brandweerman zijn vandaag.’
Lyam gaat op pad om zijn pakketjes rond te brengen