Mollema komt weer sterk voor de dag

Bauke Mollema is zijn leiderstrui in de Tour du Var kwijt. In de tweede etappe eindigde de Groninger als tweede. Hij doet nog wel volop mee voor de eindzege in de Franse driedaagse etappekoers.

Mollema toonde opnieuw aan dat hij vroeg in het seizoen over goede klimmersbenen beschikt. Op de slotklim van ruim een kilometer zat hij steeds op de voorste rij. De ritzege ging naar de Canadees Michael Woods.

Op 300meter voor de finish reed hij weg uit de eerste groep. Mollema probeerde het gat nog te dichten, maar kon de kleine achterstand niet meer goed maken. Woods nam de leiding over in het algemeen klassement. De voorsprong op Mollema is één seconde. 'Het was een zware dag, de hele tijd op en neer', zei Mollema. 'Het is teleurstellend om het geel met 1 seconde te verliezen, maar Woods was gewoon sterker. Ik zat in zijn wiel, maar ik kon het gat niet dichten. Het gebeurt niet vaak dat ik als eerste en tweede eindig op twee achtereenvolgende dagen.' stelde de renner van Trek Segafredo vast.

Zondag is de slotrit in de Tour du Var. Het peloton moet in een rit over 136 kilometer drie cols van de eerste categorie bedwingen. 'Daar kijk ik naar uit. Een echte bergrit, veel zwaarder dan de eerste twee. Ik train hier vaak en ken iedere klim dus heel goed. Hopelijk kan ik in het klassement weer wat veranderen.'

Lees ook:
- Mollema klimt als beste in de Tour du Var
- Bauke Mollema maakt rentree in peloton: 'Weinig last van pols'

Meer over dit onderwerp:
baukemollema
Deel dit artikel:

Recent nieuws