Schitterende treffer Suslov bezorgt FC Groningen punt in Heerenveen

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Derby van het Noorden met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Tien minuten voor tijd scoorde Tomas Suslov met een prachtige uithaal de 1-1 na de openingstreffer in de eerste helft van Siem de Jong.

De groen-witten blijven zesde op de ranglijst met nu 38 punten uit 22 wedstrijden. Aanstaande woensdag 24 februari staat voor de Groningers de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De aftrap in het eigen HCM-stadion begint om 18.45 uur.

Goal Suslov

Na een erbarmelijk slechte eerste helft wist de ploeg van vervangend coach Adrie Poldervaart wel een goed tweede bedrijf op de mat te leggen. Kansen voor Suslov, Strand Larsen en invaller Abraham leverden echter geen doelpunt op totdat Suslov in de 82e minuut naar binnen kwam. De Slowaak legde de bal voor zijn linkerbeen en drukte geweldig af.

Openingstreffer

In de 43e minuut was Siem de Jong de laatste pion na een prima aanval van Heerenveen. Joey Veerman speelde met een prachtige pass naamgenoot Henk aan. De spits legde de bal prima terug op de aanwinst van Heerenveen die moeiteloos langs Padt schoot. Groningen speelde veelvuldig de lange bal en wist geen enkele kans af te dwingen.

Gemiste kansen

Na de pauze gingen de bezoekers eindelijk voetballen. De gelijkmaker hing lange tijd echt in de lucht. Eerst was het Suslov die een prima voorzet van Da Cruz hoog over schoot. Daarna kwam Strand Larsen in kansrijke positie, maar zijn kopbal kwam terecht in de armen van Heerenveen-doelman Mulder.

Een prima actie en voorzet van El Hankouri na een uur werd net niet afgerond door Abraham, die niet uitkwam met zijn passen. Toen Suslov voor 1-1 zorgde, gingen de gasten nog met man en macht op zoek naar de winnende treffer, die echter uitbleef.

Lees ook:
- Sc Heerenveen - FC Groningen: wie was de beste FC'er?

Deel dit artikel:

Recent nieuws