Minerva betrekt oude Natuurmuseum

GRONINGEN - Het oude Natuurmuseum in Groningen wordt voor een bedrag van 2,5 miljoen euro verkocht aan de Hanzehogeschool. Dat heeft het gemeentebestuur van Groningen vrijdag bekendgemaakt.
De Hanzehogeschool wil het beeldbepalende pand gebruiken voor een uitbreiding van kunstacademie Minerva. De academie kampt nu met ruimtegebrek.
Volgens het gemeentebestuur is het plan van de hogeschool het beste, omdat 't past bij de historie van het gebouw. Bovendien is het van belang dat de academie in het centrum blijft, vinden burgemeester en wethouders. Ook wil Minerva het pand in oude luister herstellen en steekt het miljoenen in de restauratie van het museum.

Vijf belangstellenden

Het is de bedoeling dat het gebouw eind volgend jaar door de kunstacademie in gebruik wordt genomen. De gemeenteraad van Groningen moet de verkoop nog goedkeuren. De school is één van vijf belangstellenden die een bod uitbrachten op het pand. In het gebouw worden nu nog een exposities gehouden van noordelijke kunstenaars. Volgens de organisatoren daarvan, die het pand wilden blijven benutten, is het maar de vraag of de Hanzehogeschool het pand alleen voor Minerva blijft gebruiken.