Geen coronastress in de volkstuintjes van Golden Raand

Het is er drukker dan normaal, maar de hobbytuinders van volkstuinencomplex Golden Raand in de Groningse stadwijk Vinkhuizen hebben geen last van coronastress.

'We kunnen hier gemakkelijk op anderhalve meter een kopje koffie met elkaar drinken en als iedereen op z'n eigen lapje grond blijft is er niets aan de hand', klinkt het opgetogen bij één van de tuinders.

'Altijd vakantie'

De de hobbytuinders zijn bijna allemaal weer uit hun winterslaap ontwaakt. Er is veel te doen op de tuin en coronastress lijkt tussen aan het gezelschap met groene vingers niet besteed. Bij Peter Broekman bijvoorbeeld, die voor zijn tuinhuis in de zon net een blikje cola nuttigt.

'Zo meteen ga ik eerst de compost verdelen en ook de tuinbonen kunnen daarna al in de grond', luidt zijn planning. Broekman voelt zich op de tuinen bovendien een gezegend mens. 'Corona bestaat hier niet en ik heb hier altijd vakantie.'

Rudie Robertus, een andere tuinder, zit ook al driftig in de grond te wroeten. 'De tuin is mijn heerlijkheid, ik beweeg hier veel en heb veel sociale contacten', stelt hij tevreden vast. Dat biedt in coronatijden een mooie afleiding van de dagelijkse coronaperikelen. 'Er is hier veel ruimte, ik heb nergens last van.'

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws