Basisschool Holwierde sinds vrijdag dicht na corona-uitbraak

Kinderen, ouders en enkele leerkrachten van openbare basisschool Hiliglo in Holwierde zijn besmet met het coronavirus. Daardoor is de school sinds vrijdag dicht.

Het is onduidelijk of er na de voorjaarsvakantie weer fysiek les kan worden gegeven in de school aan de Pastorielaan.

Aan elkaar te linken

Om hoeveel besmettingen het precies gaat, kan directeur Geert Bijleveld van scholenstichting Marenland niet zeggen. 'In elke groep gaat het om een paar kinderen, dus in totaal zo'n zeven à acht leerlingen. Daarnaast zijn enkele ouders en een paar leerkrachten besmet.'

De school vermoedt dat de besmettingen aan elkaar zijn te linken. Woensdag ging de eerste groep naar huis vanwege het coronavirus. Donderdag volgde een tweede groep en vrijdag gingen alle klassen over op thuisonderwijs.

Impact

Bijleveld benadrukt dat het om relatief lage aantallen gaat, maar die wel impact hebben op de school. 'Het is een relatief kleine school met 67 leerlingen. Het speelt zich vooral af rondom een aantal kinderen en gezinnen.'

Door de voorjaarsvakantie zitten de kinderen deze week sowieso thuis. De komende dagen worden meer leerlingen, ouders en personeelsleden getest. De school wacht deze testresultaten af, voordat de beslissing wordt genomen om de schooldeuren maandag weer (deels) te openen.

Ten Boer

OBS Hiliglo is niet de eerste basisschool in onze provincie waar het coronavirus sinds de heropening is uitgebroken. Vorige week zijn drie klassen van de Huifkar in Ten Boer naar huis gestuurd, nadat daar kinderen positief op corona testten.

Lees ook:
- Ook basisschool lijdt onder corona-uitbraak Ten Boer: drie klassen naar huis

Meer over dit onderwerp:
onderwijs coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws