Dieven slaan twee keer toe bij Leekster: eerst gereedschap, dag later een busje

Dieven hebben dit weekend tot tweemaal toe bij Sietse Postma uit Leek toegeslagen. Zaterdagnacht stalen ze voor 20.000 euro aan gereedschap uit zijn bedrijfsbusje, om een dag later het voertuig zelf mee te nemen.

Postma heeft een installatiebedrijf. Hij zag zondagochtend dat de schuifdeur van zijn bus, een grijze Fiat Ducato, een klein stukje open stond. Toen hij ging kijken, zag de installatiemonteur dat al zijn merkgereedschap was gestolen.

Dat ze het lef hebben om de volgende dag terug te komen. Je kan het je niet voorstellen
Sietse Postma - gedupeerde

‘Ik heb in kaart gebracht wat weg was en ik heb honderd procent zeker de deur op slot gedaan’, zegt Postma. Maandagochtend was de bus van de oprit verdwenen. Hij gaat ervan uit dat het om dezelfde dieven gaat.

‘Dat ze het lef hebben om de volgende dag terug te komen. Je kan het je niet voorstellen.’

Dit kan mij de nek omdraaien
Sietse Postma

Gevolg is dat hij zijn werk als installatiemonteur niet kan doen. ‘Van de verzekering moet ik dertig dagen wachten voordat ik nieuwe spullen kan aanschaffen, omdat het nog teruggevonden kan worden. Dus ik heb nu geen inkomen. Dit kan mij de nek omdraaien’, zegt Postma bedroefd.

Ongelukkig moment

De diefstal komt op een bijzonder ongelukkig moment. Postma is thuis aan het verbouwen. ‘Daardoor gaat de hypotheek vreselijk omhoog. Maar daar hebben deze dieven geen boodschap aan.’

Postma heeft aangifte gedaan bij de politie en roept getuigen op om zich te melden. Het busje stond geparkeerd aan de Waezenburglaan in Leek en heeft het volgende kenteken: V-412-ND.

Een woordvoerder van de politie bevestigt de aangifte. De zaak is in behandeling genomen en er is sporen- en buurtonderzoek gedaan.

Lees ook:
- Fietsen verdwenen in Winsum: ‘Op klaarlichte dag lijkt dit heel normaal’

Meer over dit onderwerp:
112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws