Rijlessen mogen straks weer: 'Fantastisch!'

'Fantastisch nieuws'. Dat is de reactie van Willem Taken, directeur van rijschool Oosterpoort na de versoepeling dat vanaf volgende week dinsdag weer rijlessen gegeven mogen worden.

'Vanaf woensdag gaan we met tien man personeel de planning maken', kijkt hij alvast naar de dag van morgen. 'De leerlingen die al lessen hebben gedaan voorafgaand aan de lockdown en bezig zijn met hun examen worden als eerste ingepland.'

Sinds 15 december zitten zestig werknemers van Oosterpoort thuis. Volgens Taken kostte de lockdown zijn rijschool 50.000 euro per maand. 'We hebben nog wel wat vet op de botten, maar lang moet het niet duren.'

Stuwmeer

Het CBR heeft een stuwmeer aan 'rijplekken' gemaakt. Dat wil zeggen dat tot aan juni leerlingen die al bezig waren met hun opleiding voordat Nederland op slot ging examen kunnen doen.

Mensen die voor hun beroep rijlessen volgen, kunnen binnenkort weer theorie-examen doen. Voor anderen wordt nog naar een oplossing gezocht. De rijschoolhouder drukt leerlingen op het hart goed te studeren voor dat theorie-examen. Een herkansing kan lang op zich laten wachten.

Lees ook:
- Rijscholen houden protestrit door Oost-Groningen

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws