Midden-Groningen sluit bruggen in Slochteren en Tjuchem

De gemeente Midden-Groningen heeft inspecties uitgevoerd aan bruggen in het versterkingsgebied. De brug aan de Koopmanslaan in Tjuchem en de monumentale brug bij de Slochterhaven zijn er zo slecht aan toe dat ze worden gesloten.

De brug aan de Koopmanslaan in Tjuchem wordt afgesloten voor alle verkeer dat is zwaarder dan 3,5 ton. Op korte termijn wordt er een tijdelijke omleidingsroute gemaakt van rijplaten tot het moment dat er definitieve route is aangelegd. Om de tijdelijke route aan te leggen, worden er een aantal bomen gekapt. Omwonenden en hulpdienst zijn op de hoogte gesteld.

Geen gemotoriseerd verkeer

De ijzeren brug bij de Slochterhaven, waar alleen bestemmingsverkeer gebruik van zou mogen maken, wordt op korte termijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De gemeente kijkt of er op het voormalige opslagterrein vlakbij de brug een omleidingsroute kan worden gemaakt voor bestemmingsverkeer. De afstand voor het omrijden is dan ongeveer 300 meter.

Ook de bruggen buiten het versterkingsgebied zijn geïnspecteerd. De kwaliteit van een deel hiervan is volgens de inspecteurs onvoldoende. De gemeente onderzoekt wat het gaat kosten om de bruggen te maken.

Deel dit artikel:

Recent nieuws