Zwemscholen blijven dicht: 'Verwacht dat wij de volgende keer aan de beurt zijn'

Ondanks de versoepelingen van het kabinet mogen zwemscholen nog niet weer starten met de zwemlessen. En dat was menigeen een bittere bil.

Zo was Henny de Groot, eigenaresse van de gelijknamige zwemschool, hevig teleurgesteld. Ze had erop gerekend dat zwemscholen gelijk getrokken zouden worden met het onderwijs en baalt ervan dat kinderen nu nog langer moeten wachten.

‘Het is heel belangrijk voor de kinderen en we hebben de voorwaardes strikt nageleefd', zegt ze.

Het wordt er met de zwemlessen niet beter van
Arjan Knaapen - directeur De Watertoren

Ook bij zwembad De Watertoren in Winschoten waren ze teleurgesteld. Voor directeur Arjan Knaapen lag het wel in de lijn der verwachtingen. ‘Het kabinet heeft andere prioriteiten, maar ik verwacht eigenlijk dat wij bij de volgende lichting aan de beurt zijn.’

Kabinet moet keuzes maken

Tegelijk snappen beiden dat niet alles direct open kan en dat het kabinet daarin keuzes moet maken. Ze zijn dan ook blij voor de ondernemers met een contactberoep.

Toch hopen ze dat ouders blijven opletten als ze met hun kinderen naar het water gaan, omdat het zwemniveau van de kinderen afneemt. ‘We wachten elke keer maar af, maar het wordt er met de zwemlessen zo niet beter van', aldus Knaapen.

Lees ook:
- Wachttijden bij zwemscholen lopen op
- Lobby voor doorgaan zwemlessen; Veiligheidsregio houdt vast aan tijdelijk verbod

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws