Politie stuurt bezoekers weg uit Noorderplantsoen wegens drukte

De politie controleert in het Noorderplantsoen of de coronamaatregelen worden nageleefd
De politie controleert in het Noorderplantsoen of de coronamaatregelen worden nageleefd © Archiefbeeld Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
In het Noorderplantsoen in Stad was het vanmiddag zó druk dat er op last van burgemeester Koen Schuiling werd ingegrepen.
'We hebben de aanwezige personen weggestuurd uit het park', meldt de politie in een twitterbericht. Hoeveel mensen er toen in het plantsoen waren, is niet duidelijk.

'Ontruiming een te groot woord'

Volgens woordvoerder Natascha van 't Hooft van de gemeente zou 'ontruiming' een te groot woord zijn voor het politieoptreden. 'Mensen zijn gewezen op de maatregelen die nog steeds van kracht zijn', aldus Van 't Hooft. Een en ander zou ook in een 'uiterst relaxte sfeer' zijn verlopen.
Iemand die woensdagmiddag door het Noorderplantsoen fietste maakte deze beelden van de drukte:
Te zien is dat het op sommige plekken mensen de anderhalve meter afstand-regel niet naleven. In het plantsoen waren tegelijkertijd honderden mensen aanwezig.
Momenteel zou het weer rustig zijn. De politie en de gemeente benadrukken dat de regels nog steeds gelden, dat er afstand tot elkaar gehouden moet worden en dat drukke plekken moeten worden vermeden.