Besmettingen onder ouders in Holwierde verdubbeld: 'Britse variant is mogelijke verklaring'

Het aantal coronabesmettingen onder ouders van basisschool Hiliglo in Holwierde is verdubbeld. Afgelopen dinsdag ging het nog om acht besmette ouders, nu staat de teller op zeventien.

‘Met name de onderbouw is getroffen’, vertelt Geert Bijleveld van scholenstichting Marenland, waar de school onder valt. Onder de ouders en kinderen lopen de besmettingen op. Het aantal besmette leerkrachten is gelijk gebleven.

Verdubbeling

Nog geen twee dagen geleden ging het om dertien leerlingen en acht ouders, nu gaat het om negentien leerlingen en zeventien ouders.

Volgens het RIVM spelen kinderen een kleinere rol in het overdragen van het virus. GGD Groningen heeft daarom ook geen directe verklaring hoe het virus zich heeft ontwikkeld tussen kind en ouders. ‘Kinderen zijn minder besmettelijk dan volwassenen en dragen het virus ook minder snel over. Het zou kunnen dat het gaat om de Britse variant, deze is ook bij kinderen besmettelijker’, aldus een woordvoerder van de GGD.

Britse variant

In meer dan 60 procent van de corona besmettingen in Nederland gaat het nu om de Britse variant. Volgens de GGD zou de Britse variant mogelijk ook de verklaring kunnen zijn van de oplopende besmettingen in Holwierde.

Lees ook:
- Besmettingen Holwierde lopen op: ‘Snap niet dat kinderen met snotneus gewoon naar school gingen’
- Basisschool Holwierde sinds vrijdag dicht na corona-uitbraak

Meer over dit onderwerp:
onderwijs zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws