Buurtbussen rijden vanaf volgende week weer mondjesmaat

De door vrijwilligers bestuurde buurtbussen in Groningen en Drenthe beginnen, net als de stadsbus in Delfzijl, vanaf 1 maart weer langzaamaan met rijden.

De buurtbussen staan sinds het begin van de coronacrisis achter slot en grendel. De bussen zijn inmiddels coronaproof gemaakt met kuchschermen en geavanceerde ventilatie, zo laat Publiek Vervoer Groningen Drenthe weten.

Voorzorgsmaatregelen

Voor de veiligheid van zowel de passagiers als de chauffeurs worden de volgende maatregelen in acht genomen: mondkapjes zijn verplicht, betalen kan alleen met pin en hulp bij in- en uitstappen door de chauffeur is niet meer mogelijk.

Vanaf 1 maart

Sommige bussen starten weer vanaf 1 maart, maar niet alle buurt- en stadsbussen rijden weer als voor de coronacrisis. Zo blijven de stadsbussen in Hoogezand en Veendam vooralsnog aan de kant staan.

Lijnen die vanaf 1 maart wel al weer gaan rijden zijn onder andere de 512 (Sellingen-Stadskanaal), 545 (stadsbus Delfzijl), 561 (Appingedam-Loppersum), 562 (Uithuizen-Loppersum), 563 (Ten Boer-Lewenborg), 564 (Ten Boer-Appingedam) en 566 (Appingedam-Delfzijl).

Lijn 565 (Houwerzijl-Leens) gaat vanaf 8 maart weer rijden.

Check de dienstregeling

Omdat niet alle geplande ritten in de daluren vanaf de start meteen weer kunnen worden uitgevoerd, wordt aangeraden de dienstregeling te checken via qbuzz en publiekvervoer.

Lees ook:
- Buurtbussen gaan zeker niet voor 1 september weer rijden

Meer over dit onderwerp:
Transport onderwijs
Deel dit artikel:

Recent nieuws