Vijftien besmettingen in zorgcentrum Westerholm: bewoners in quarantaine

Zorgcentrum Westerholm in Haren
Zorgcentrum Westerholm in Haren © Google Streetview
Er zijn deze week vijftien coronabesmettingen vastgesteld in zorgcentrum Westerholm in Haren. Alle bewoners zijn inmiddels getest en verblijven in quarantaine.
Het gaat om negen bewoners en zes medewerkers die positief zijn getest op het virus. 'Volgens protocol en in afstemming met de medische behandelaar en de GGD zijn inmiddels alle bewoners getest', laat het zorgcentrum weten.

In quarantaine in appartement

In afwachting van de testresultaten verblijven alle bewoners in quarantaine in hun appartement. 'Medewerkers die in contact zijn met bewoners, werken volledig beschermd.'

Verpleegd op de COVID-unit van ZINN

Westerholm zegt er alles aan te doen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Maatregelen worden genomen in afstemming met de GGD.
'Een aantal besmette bewoners zal worden verpleegd op de COVID-unit van collega-zorgaanbieder ZINN in Groningen. Dit om medewerkers van Westerholm te ontlasten', aldus een woordvoerder van Westerholm.
Bewoners en hun contactpersonen zijn geïnformeerd en worden volgens het zorgcentrum op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.