Marktkooplui in Winschoten voeren actie: '1,5 meter afstand kan makkelijk'

Een aantal marktkooplui voert zaterdag actie in het centrum van Winschoten. Vanwege de coronamaatregelen mogen er geen non food-artikelen op de markt worden verkocht. De protesterende marktkoopmannen vinden dat oneerlijk en willen aandacht voor hun situatie.

Ard Barkhof uit Roden brengt normaliter op zaterdag huishoudelijke artikelen aan de man in Winschoten. Hij vindt het wrang, dat hij niets mag verkopen en zijn collega's met food-artikelen wel. ' We staan in de open lucht en 1,5 meter afstand houden kan makkelijk', zegt Barkhof.

Noodgedwongen thuis

Hij staat in een week op meerdere markten, maar zit sinds vorig jaar december noodgedwongen thuis. 'Het water staat ons aan de lippen. Je teert in op je spaargeld en daarvoor ben je niet aan het werk.'

Barkhof is zaterdag niet alleen in Winschoten. Zes andere marktkooplui, die anders ook op de markt in de Molenstad zouden staan, vergezellen hem. 'Een collega van ons uit Haaksbergen deed deze week een landelijke oproep om aandacht te vragen voor de situatie. En dat doen wij vandaag in Winschoten', aldus Barkhof.

Lees ook:
- Lees hier het laatste coronanieuws in ons liveblog

Deel dit artikel:

Recent nieuws