Zilver voor Sophie Souwer bij WK indoor roeien

De Groningse Sophie Souwer heeft zilver gewonnen op de twee kilometer bij de wereldkampioenschappen indoor roeien. De roeister van Gyas werd in de laatste meters geklopt door de Amerikaanse Kirsten Kline.

Souwer volbracht haar prestatie in Zwitserland, waar ze momenteel vanwege haar werk tijdelijk woont. In een hoog tempo nam ze snel de leiding op de overige deelnemers en nam steeds verder afstand met Kline in haar kielzog. Op de laatste meters won de power van Kline het van Souwer.

Botenhuis van De Hunze

De Groningse Mariken Stegmann eindigde op de achtste plaats op het WK in de categorie 'dames 60 minuten'. Ze legde een afstand af 14 kilometer en 286 meter. Zij roeide vanuit het botenhuis van De Hunze.

Mariken Stegmann roeide een uur lang op de ergometer (Foto: KGR De Hunze)

Vanaf dezelfde locatie namen Marg van de Wal en Anne Menke deel aan de twee kilometer voor vrouwen onder 19-jaar en werden daarin respectievelijk zevende en elfde. De beide Hunze-roeisters hadden zich in december gekwalificeerd voor de WK.

De Groningse Corien Prins werd zesde op 'het uur' (dames 60 minuten). Prins kwam ook uit op de 500 meter en de twee kilometer voor de lichtgewicht dames. Op beide afstanden eindigde ze op de vierde plek.

Deel dit artikel:

Recent nieuws