Lycurgus na ruime zege als nummer twee richting kampioenspoule

De volleyballers van Amysoft Lycurgus hebben het laatste duel in de reguliere competitie in eigen huis zoals verwacht gewonnen (3-0) van ComputerPlan VCN. Lycurgus sluit door dit resultaat de reguliere competitie af als nummer twee.

De Groningers begonnen met weinig overtuiging tegen de nummer laatst van de ranglijst uit Capelle aan den IJssel. De eerste set eindigde in 25-23. De tweede set verliep beter voor Lycurgus (25-21). Ook het laatste bedrijf ging met groter verschil naar de ploeg van coach Arjan Taaij (25-16).

'Het moet nu gebeuren'

Taaij was niet te spreken over het slappe spel van zijn ploeg in het begin van de wedstrijd. 'De eerste set was echt heel slecht. Het was individueel falen van iedereen. Dan moeten de spelers het oppakken. Ik dacht: dan verliezen we maar. Dit kan niet.'

'In drie weken tijd kan je heel veel winnen of heel veel verliezen', blikt de coach vooruit op de kampioenspoule. 'Het is een mooie fase. Het komt aan op de spirit die je elk punt opnieuw moet vinden. Ik heb er nog steeds veel vertrouwen in. Het moet nu gebeuren.'

Kampioenspoule

Lycurgus begint zaterdag 6 maart thuis met een wedstrijd tegen Active Living Orion uit Doetinchem aan de kampioenspoule. Daarin strijden de beste vier ploegen van de competitie tot eind maart in zes duels voor een plek in de finale, waarin de nummers één en twee een best-of-five serie spelen om de landstitel.

Draisma Dynamo uit Apeldoorn heeft zich als nummer één geplaatst voor de kampioenspoule. Sliedrecht Sport gaat als nummer vier eveneens meedoen in de kampioenspoule.

Lees ook:
- Aukes Avonturen 6: Topkok tobt met knie

Meer over dit onderwerp:
lycurgus
Deel dit artikel:

Recent nieuws