Live: FC Groningen wil nipte voorsprong over de streep trekken; tweede goal Abraham gaat niet door

El Hankouri gaat namens FC Groningen het duel aan met Fortuna-speler Tirpan
El Hankouri gaat namens FC Groningen het duel aan met Fortuna-speler Tirpan © Orange Pictures
FC Groningen neemt het in de 24e speelronde van de eredivisie op tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd in het eigen HCM-stadion is om 14.30 uur begonnen. De tussenstand is 1-0.
  • 82' De goal gaat niet door, overtreding van Da Cruz op een speler van Fortuna ging aan de goal vooraf. Het blijft 1-0.
  • 81' En weer is het Abraham die scoort! Van Hintum speelt hem goed aan, de Zweed neemt even aan en schuift de bal langs Koselev. Duel beslist.
  • 77' Prima ingreep van Itakura die een voorzet van Fortuna eruit weet te halen. Polter stond klaar om de gelijkmaker binnen te tikken.
  • 73' Dubbele wissel bij FC Groningen: Schreck en Suslov naar de kant, Lundqvist en Dammers komen in het veld. Nog een dik kwartier om deze 1-0 over de eindstreep te trekken vanuit Gronings perspectief.
  • 60' Groningen speelt in de tweede helft een stuk energieker. Da Cruz legt terug op Suslov die kan uithalen, maar hij raakt de bal verkeerd. Naast.
  • 49' FC Groningen komt op voorsprong. Het doelpunt komt op naam van Abraham. Prima combinatie in de kleine ruimte van Da Cruz en Suslov. De Slowaak met een prima steekbal, uitstekend afgewerkt door de Zweedse aanvaller. Heel mooi afgemaakt, 1-0.
  • 47' Eerste kans in de tweede helft is voor Fortuna. Seuntjens krult een bal over het doel van Sergio Padt na balverlies van Schreck.
  • 46' De tweede helft is begonnen. Strand Larsen is gewisseld na zijn blessure vlak voor de pauze, Abraham is zijn vervanger.
  • 45+3' Het is rust. FC Groningen weet niets af te dwingen en mag de handen dichtknijpen met een doelpuntloze tussenstand tegen Fortuna.
  • 45' Veel pijn bij Strand Larsen na een duel met Jansen. De spits van FC Groningen ligt lang op de grond en lijkt niet verder te kunnen. Paulos Abraham staat klaar om in te vallen. Er komen drie minuten bij. De Noor strompelt naar de kant, nog geen vervanger. Hij komt al hinkend toch weer in het veld.
  • 34' Ook Schreck krijgt een prent, wederom Tirpan is het slachtoffer. Buijs protesteert en krijgt ook geel van scheidsrechter Van der Laan.
  • 29' De eerste gele kaart van de middag is voor El Hankouri na een tackle op Tirpan. Duel is inmiddels aardig in balans, maar Fortuna oogt gevaarlijker.
  • 22' Het Limburgse experiment met Piet Velthuizen op het doel is nu al ten einde. De doelman moet er geblesseerd af, zijn vervanger is Koselev.
  • 9' Eerste gevaar namens FC Groningen. Velthuizen tast mis op een hoge voorzet, bal gaat tegen de touwen via Strand Larsen. Stond Te Wierik in de aanloop buitenspel? VAR zegt ja, doelpunt gaat niet door. Komen de gasten goed weg. Keeper van Fortuna oogt allerminst zeker.
  • 3' Enorme kans voor Fortuna. Lange bal van keeper Velthuizen waarna Semedo alleen door kan richting Padt. Speelt hem uit, maar schuift de bal naast.
  • 1' De wedstrijd tussen Groningen en Fortuna is begonnen. Bij de FC staan Dankerlui en Schreck in de basis; zij vervangen Gudmundsson (afwezig) en Lundqvist (op de bank). Dankerlui is rechtsback, Van Hintum verhuist naar de linksback positie. Schreck controleur naast Daniël van Kaam.
Volg het duel via onderstaande stream:

Zesde

De ploeg van coach Danny Buijs bezet al enige tijd de zesde plaats met 39 punten uit 23 wedstrijden. Afgelopen woensdagavond sleepte de FC een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur tegen Feyenoord. Voor beide ploegen had er meer ingezeten, maar vooral op basis van de tweede helft mochten de Groningers tevreden zijn met een punt. In Sittard wisten de groen-witten met 1-3 te winnen van Fortuna, onder andere door twee treffer van Strand Larsen.

Linkerrijtje

Fortuna Sittard is met een uitstekende opmars bezig sinds Sjors Ultee daar als hoofdtrainer is aangesteld. De ploeg uit Limburg klauterde vanuit de onderste regionen naar het linkerrijtje. De negende plek is nu hun deel met 31 punten uit 23 punten. Afgelopen weekend konden er weer drie punten bijgeschreven worden na een 2-0 overwinning op ADO Den Haag.