Zoeken naar cruiseschip in mistige Eemshaven

De Odyssey of the Seas in de mist
De Odyssey of the Seas in de mist © Joyce Kranenborg/RTV Noord
Het cruiseschip Odyssey of the Seas van de Meyer Werft in het Duitse Papenburg ligt in de Eemshaven. Voor wie het schip wil bewonderen is het wel even zoeken. Zowel zondag als maandag hangt er een dichte mist boven de haven.
Terwijl in de stad Groningen de zon straalt, wordt het zicht op de N46 richting Eemshaven steeds slechter. 'We hebben hier wel twee uur rondgereden om het schip te vinden', vertellen dagjesmensen.

Blauw lampje

Leo Jacobsen uit Meppel werd zondagochtend om 7:00 uur geholpen door mensen uit de buurt om het schip te vinden. 'We hoorden hem aankomen, je kon het ook zien op de CruiseMapper, maar meer dan een blauw lampje hebben we niet gezien.'
Vandaag deed hij weer een poging om het cruiseschip op de foto te zetten. 'Ik ben niet echt succesvol geweest de afgelopen twee dagen', vertelt Jacobsen lachend over de foto's die hij gemaakt heeft.
Cruiseschip in de mist

Proefvaarten

Het schip met een lengte van ruim 347 meter en ruim 41 meter breed wordt door veel mensen gezien als een 'corona-uitje', 'Wat moet je nu anders doen', vertelt iemand kijkend naar het schip met een verrekijker. 'Gisteren zag je helemaal niets maar nu is het ook nog mistig.'
De Odyssey of the Seas gaat enkele proefvaarten op de Noordzee maken. Daarna vertrekt het cruiseschip naar Bremerhaven, waar het verder wordt afgebouwd.