Vier partijen willen cameratoezicht terug in Folkingestraat

Vier oppositiepartijen in de gemeenteraad van Groningen willen dat er weer cameratoezicht komt in de Folkingestraat in Stad. VVD, CDA, Stadspartij en PVV zeggen zich te ergeren aan andere partijen, die aangeven juist weinig te voelen voor cameratoezicht in de binnenstad.

CDA-raadslid René Bolle stoort zich bijvoorbeeld aan een uitspraak van zijn GroenLinks-collega Mirjam Wijnja. Die schrok na het zien van camerabeelden van de binnenstad van de gedetailleerdheid van die beelden. 'Ik kon zien wat er op de pizza van mijn fractiegenoot zat', zei ze daar eerder over.

‘De politie is niet geïnteresseerd wat je op je pizza hebt, maar wel dat je rustig en veilig je pizza kan opeten’, zegt Bolle daarover.

Beklag door bewoners en ondernemers

De fracties hebben samen negen van de 45 zetels in de gemeenteraad. De oproep komt nadat bewoners en ondernemers aan de Folkingestraat maandagochtend hun beklag deden over drugsoverlast in de straat.

'Groningen veilig voor iedereen'

’Groningen moet veilig zijn voor iedereen en het is van groot belang dat de burgemeester, politie en openbaar ministerie alle mogelijkheden hebben om proactief te kunnen reageren en zo bescherming te bieden’, zegt VVD-voorvrouw Ietje Jacobs.

Amrut Sijbolts, de fractievoorzitter van de Stadspartij, is het daarmee eens. ‘We leven in een moderne tijd, surveillance hoeft niet alleen maar fysiek te zijn.’

'Signalen van inwoners duidelijk'

De vier partijen stellen woensdagmiddag vragen aan burgemeester Schuiling, die overigens zelf voor het uitbreiden van cameratoezicht in de Groninger binnenstad is.

‘Het college van burgemeester en wethouders heeft het vaak over bewonersparticipatie. De signalen van onze inwoners zijn nu luid en duidelijk, dus reden genoeg om actie te ondernemen’, besluit PVV-raadslid Ton van Kesteren.

Lees ook:

- Roep om cameratoezicht Folkingestraat: 'Ik word zo nu en dan met de dood bedreigd'
- Burgemeester wil meer camera's in binnenstad, raad voelt er weinig voor

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen 112nieuws
Deel dit artikel:

Recent nieuws