Corona-uitbraak UMCG verspreidt zich naar andere afdelingen (update)

Het UMCG heeft de corona-uitbraak binnen het ziekenhuis nog altijd niet onder controle. Sinds woensdag zijn nog twee patiënten en vier medewerkers positief getest op de Britse variant van het virus. Het virus is bovendien op andere afdelingen opgedoken.

De uitbraak begon op afdeling C2, een afdeling voor thoraxchirurgie waar vooral hart- en longpatiënten worden verpleegd. Maar volgens het UMCG zijn er nu ook kleine clusters van besmettingen op de intensive care en de afdelingen D3 (verpleegafdeling voor longpatiënten) en D4 (verpleegafdeling voor nier- en dermatologiepatiënten).

Onderzoek naar herkomst

'Mogelijk zijn deze besmettingen gelinkt aan de uitbraak op C2. Dit onderzoeken we nu’, stelt Marjolein Knoester, chef de clinique van Medische Microbiologie en Infectiepreventie in het UMCG.

Volgens haar hebben alle maatregelen die zijn genomen wel extra besmettingen voorkomen. 'Het is echter nog niet gelukt om dit virus, waarvan we weten dat het de Britse variant betreft, volledig te controleren.'

Zeventig mensen besmet

In totaal zijn nu 29 patiënten en 39 medewerkers besmet. Van acht medewerkers is nog niet duidelijk op welke afdeling ze de besmetting hebben opgelopen. Eén patiënt is overleden, liet het UMCG vorige week weten.

Dit bericht is aangevuld met het actuele aantal besmettingen

Lees ook:
- Patiënt overleden, ruim 50 besmettingen na corona-uitbraak in het UMCG
- UMCG desinfecteert 'uitbraakafdeling', vanaf maandag weer operaties
- UMCG test honderden medewerkers om corona-uitbraak in te dammen

Meer over dit onderwerp:
umcg zorg coronavirus
Deel dit artikel:

Recent nieuws