Delfzijl geeft extra voorlichting over OZB-aanslag

Delfzijl geeft extra voorlichting over OZB-aanslag
DELFZIJL - De gemeenteraadsfractie 2014 in Delfzijl vindt dat er een extra voorlichtingscampagne moet komen over de OZB-aanslag van dit jaar. Vanwege de ingestorte huizenprijzen worden er extra vragen en bezwaarschriften verwacht.
De jaarlijkse aanslag onroerend zaakbelasting zal naar verwachting voor het eind van de maand bij de meeste mensen in de bus liggen. Omdat de aanslagen op 1 januari 2008 zijn getaxeerd en de gevolgen van de ingestorte huizenprijzen en de kredietcrisis niet zijn meegerekend, zal er volgens raadslid Jan Menninga duidelijk gemaakt moeten worden dat er nog geen rekening is gehouden met verlaging van de tarieven.
'Wettelijk gezien betalen mensen niet teveel, maar het is logisch dat je moet uitleggen hoe het kan dat je woning duurder is geworden en aan de andere kant de huizenmarkt is ingestort,' zegt Menninga.
De uitleg zal middels een aanvullende campagne via lokale media gegeven worden. Op die manier wil de fractie extra bezwaarschriften voorkomen. De afdeling financiën moet daarom ook voorbereid zijn op extra telefoontjes.