Hiermaghetwel krijgt langer bedenktijd over foto

GRONINGEN - Hiermaghetwel mag uiterlijk woensdag twaalf uur beslissen of zij de foto van een rookcontroleur van de Voedsel en Warenautoriteit van de website haalt.
De rokerswebsite
maakte de foto tijdens het rookproces vorige week tegen café De Kachel. De controleur werd in de rechtbank belaagd door boze kroegeigenaren en dat werd door verschillende media vastgelegd.
De Voedsel en Warenautoriteit eist dat de site de foto weer verwijdert, omdat de man anders zijn werk niet kan doen. Het is de eerste keer dat de instantie deze juridische stap neemt. Aanvankelijk liep het ultimatum dinsdag om vijf uur af, maar dat is dus nu verschoven naar de volgende dag.
Uitgever Tressis Publishing is vooralsnog niet van plan om medewerking te verlenen. Directeur Fred Bos verbaast zich over het 'wapengekletter' van rechtbank en VWA. 'Het al dan niet plaatsen van de foto was voor ons een journalistieke afweging, waarbij we mijns inziens zorgvuldig hebben gehandeld. Niet in de laatste plaats omdat de VWA-er door zijn uitdrukkelijke aanwezigheid in de buurt van de horeca-ondernemers de hele heisa over zichzelf heeft afgeroepen. Al dan niet bewust'.