Stalker stuurde slachtoffer ruim 4000 berichten

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © RTV Noord
Een 41-jarige man uit Gasselternijveen kon niet verkroppen dat zijn relatie in september 2019 op de klippen liep. Drie maanden lang belaagde hij zijn ex-vriendin en stuurde haar non-stop berichten. De rechter legde de man een werkstraf van 120 uur op.
De vrouw vertrok met haar kinderen naar een ander adres in Gasselternijveen. Maar ook daar was ze niet veilig. De man sloeg op de ramen en deuren van het huis waar zij verbleef. Ook ging hij op een tuinstoel tegenover de woning zitten, terwijl hij alcohol dronk en naar haar schreeuwde.
Sinds het verbreken van de relatie kreeg ze meer dan 4000 WhatsApp- en Facebookberichten. Daarin beledigde en bedreigde hij haar. In november 2019 hield de politie een stopgesprek met de man om hem ertoe te bewegen er mee op te houden. Dit had aanvankelijk enig effect, maar het stalken stopte niet helemaal.

Stalken is nu gestopt

De officier van justitie eiste een werkstraf van 150 uur. De man kreeg dus 30 uur minder. Volgens de advocaat ondergaat de man een behandeling bij verslavingszorg en heeft hij een groot vangnet aan hulp. Hij laat de vrouw sinds eind 2019 met rust.
De rechter hield rekening met deze positieve wending en legde de man een wat lagere werkstraf op.