Mollema wil zich ook laten zien in Strade Bianche

Bauke Mollema bulkt van het vertrouwen. Hij denkt zaterdag een rol te kunnen spelen in de finale van de Strade Bianche. De Groningse wielrenner zegt dat een dag na zijn tweede overwinning van het seizoen.

Voor Mollema kon het wielerjaar niet beter beginnen. Overal waar hij startte, reed hij met de besten mee.

'Hele winter al super gemotiveerd'

Dat was ook de bedoeling van de 34-jarige renner van Trek Segafredo. Als een jonge hond vliegt hij erin.

'Dat kun je wel zeggen. Ik ben de hele winter al super gemotiveerd. Het is dan ook heel fijn dat het er meteen uitkomt. Ik voel me ook fit en herstel goed van zware inspanningen tijdens trainingen en wedstrijden. Daardoor doe je automatisch mee om de overwinning', zegt hij de ochtend na de zege Italië.

Ze zullen ongetwijfeld op mij gaan letten, maar er staan veel andere toppers aan de start
Bauke Mollema - Profwielrenner

Na de huldiging is Mollema met de ploeg meteen doorgereden naar Siena. Een rit van zes uur met de auto. Donderdag staat er een rustige training van anderhalf uur op het programma. Vrijdag wordt een aantal delen van de Strade Bianche verkend.

'Strade Bianche ligt me wel'

Het is voor Mollema de tweede keer dat hij zich waagt aan de gravelstroken en de venijnige klimmetjes. 'Ik vind het een hele mooie koers. Qua hoogtemeters ligt het me ook wel. In deze vorm moet een goed resultaat mogelijk zijn, al moet je wel wat geluk hebben zodat je niet bij valpartijen betrokken raakt of lekke banden krijgt.'

Favorietenrol?

Hij schaart zichzelf niet bij de topfavorieten. Maar in zijn huidige vorm zullen andere renners wel degelijk rekening met hem houden.

'Ze gaan ongetwijfeld op mij letten. Maar er staan heel veel andere toppers aan de start. Als je alleen al kijkt naar Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe en nog meer van dat soort mannen. Die zijn een stuk meer favoriet dan ik en daar wordt nog meer naar gekeken natuurlijk. We gaan zien hoe het loopt.'

Klassiekers en Giro d'Italia

Na het weekend neemt Mollema wat gas terug. Zijn naam zal ongeveer een maand lang niet op een deelnemerslijst voorkomen. Hij gaat in die periode toewerken naar de Waalse klassiekers en de Ronde van Italië.

Lees ook:
- Mollema is iedereen te snel af in Italiaanse seizoensopener

Meer over dit onderwerp:
baukemollema
Deel dit artikel:

Recent nieuws