Stad krijgt 'parkachtige' nieuwbouwwijk met 320 woningen

Op de voormalige Alo-locatie in stadswijk Corpus den Hoorn komt een nieuwe wijk met 320 woningen. 'Het wordt divers, groen en met plek voor iedereen', zegt wethouder Roeland van der Schaaf over de toekomstige wijk 'Holt'.

De gemeente kocht de voormalige Alo-locatie, op de hoek van de Van Swietenlaan en de Laan Corpus den Hoorn, in 2008.

Voor elk wat wils

Voor de ontwikkeling ervan kwam het nieuwbouwplan van ontwikkelaar MWPO en woningcorporatie Nijestee als beste uit de bus. Daarin is voorzien in een woontoren en huizen voor verschillende groepen bewoners, van starters tot kwetsbare jongeren en ouderen.

Het plan omvat de bouw van 320 woningen in vele soorten en maten. Het aandeel huurwoningen is 40 procent, waarvan 20 procent sociale huur.

Ontwerp van woningen in nieuwe stadswijk Holt (Foto: MWPO/Gemeente Groningen)

Helft van de wijk bestaat uit park

De gemeente wil van het nu nog braakliggende terrein tussen het Martini Ziekenhuis en Sportpark Corpus den Hoorn een 'aantrekkelijk woon-, leef- en werkgebied maken. Net als in de toekomstige wijk Stadshavens is groen daar een belangrijk onderdeel van. De helft van de wijk bestaat dan ook uit een openbaar toegankelijk park.

'Een mooi voorbeeld van hoe we stadsontwikkeling nu en in de toekomst zien,’ aldus Van der Schaaf. De bouw van woonwijk Holt start in de loop van 2022.

Lees ook:
- 'Voorbeeldwijk' Stadshavens sneller gebouwd dankzij miljoenensteun Rijk
- 'Tienduizend extra huizen in Stad, macht pandjesbazen inperken' (2017)
- Alles over wonen en bouwplannen in Stad

Deel dit artikel:

Recent nieuws