Biologiedocent Hanzehogeschool genomineerd voor Docent van het Jaar

Biologiedocent Jessica Zweers van de Hanzehogeschool
Biologiedocent Jessica Zweers van de Hanzehogeschool © ANP/Beeldbewerking RTV Noord
Biologiedocente Jessica Zweers van de Hanzehogeschool is genomineerd voor de verkiezing Docent van het Jaar 2021 van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).
Het ISO noemt Zweers een 'veelzijdige docente die veel aandacht heeft voor de individuele student. Ze heeft een echte voortrekkersrol als het gaan om onderwijsvernieuwing en wordt door anderen daarom een ‘onderwijspionier’ genoemd.'
De jury heeft uit 'vele aanmeldingen' vier genomineerden geselecteerd. Naast Zweers zijn dat Machiel Blok (Hogeschool Rotterdam), Karen Kotten-Lips (HAN University of Applied Sciences) en Arianna Pranger (Universiteit Leiden).

Presentatie in Jaarbeurs

Demissionair minister Van Engelshoven (OCW) reikt de prijs op 21 april uit tijdens een live-evenement in de Jaarbeurs in Utrecht. Alle finalisten moeten dan een presentatie geven om duidelijk te maken waarom zij de titel Docent van het Jaar verdienen. De winnaar krijgt ook een beurs van 50.000 euro, die gebruikt kan worden om het onderwijs op internationaal niveau te verbeteren.
De verkiezingen worden dit jaar voor de zevende keer gehouden. Met deze verkiezing wil de studentenorganisatie aandacht vragen voor goed docentschap in het hoger onderwijs.

Eerdere Groningse winnaar

In 2016 won Hanzehogeschooldocente Loes Damhof de prijs. Damhof won de prijs door haar inzet voor het Global Village-programma van de Hanzehogeschool. In dit programma doen studenten internationale ervaring op, zonder naar het buitenland te gaan. In 2017 zei Damhof dat het winnen van de titel haar 'leven heeft veranderd'.