Winschoter bankrovers krijgen werkstraf

Winschoter bankrovers krijgen werkstraf
GRONINGEN - Tegen twee bankrovers uit Winschoten zijn donderdag voor de rechtbank in Groningen werkstraffen van 200 en 240 uur geëist.
De Winschoters probeerden banken te beroven in Sellingen en Delfzijl, staken een boerenschuur in brand en pleegden een reeks van inbraken en diefstallen. De twee hebben met hun acties voor ongeveer 700.000 euro schade aangericht.
De mannen hadden celstraffen kunnen krijgen tot twee jaar, maar de rechter besloot tot werkstraffen, omdat beide bankrovers hun leven intussen op orde hebben en werken. Volgens de officier is ook de maatschappij gebaat bij een normaal leven voor de verdachten.
Wat ook bij de strafbepaling meespeelt is dat de Winschoters schadevergoedingen moeten betalen aan de gedupeerden, wat ze kunnen verdienen door te werken. Bovendien werden de twee mannen ook uit het voorarrest werden ontslagen, omdat één van hen een kind kreeg. 'Vaak zie je dat justitie ze dan ook niet terug wil hebben naar de cel, omdat ze bijvoorbeeld werk hebben gekregen,' legt rechtbankverslaggever Chris Klomp uit.