'Buitenzwembad' in Westerbroek moet alsnog dicht, zwemles gaat door (update)

Zwemschool De Waterspin in Westerbroek moet alsnog de deuren sluiten. Eind februari stemde de gemeente Midden-Groningen in met heropening voor zwemlessen omdat er sprake leek van een buitenzwembad. Op dat besluit komt de gemeente nu terug.

Omdat buitenzwembaden onder voorwaarden open mogen, besloot zwemschoolhouder Stephan Groenbroek van zijn binnenbad een buitenbad te maken.

Zwembad verbouwd om buiten te zwemmen

Hij haalde de glazen ramen uit het gebouw en verwijderde de dakkoepels, waardoor kinderen er in de buitenlucht konden zwemmen. Dat gebeurde met extra maatregelen voor ouders, kinderen en de instructeur. De gemeente zette het sein op groen, maar fluit de zwemschool nu alsnog terug.

'Bij nadere bestudering van de regels is gebleken dat het zwembad ondanks de gerealiseerde aanpassingen toch niet voldoet aan de criteria van een buitenbad', schrijft de gemeente.

Excuses aangeboden

'Dit betekent dat het zwembad ondanks de aanpassingen en de aanvullende gedragsregels als binnenbad moet worden beschouwd, en deze moeten volgens de landelijke regels gesloten blijven.'

De gemeente heeft Groenbroek excuses aangeboden voor de ontstane onduidelijkheid. 'Hij heeft begrijpelijk en te goeder trouw willen zoeken naar een oplossing voor zichzelf als ondernemer en voor kinderen in de gemeente om in deze lastige tijd toch zwemlessen te kunnen aanbieden.'

Zwemles in eigen achtertuin

De zwemschoolhouder is echter niet voor één gat te vangen. Groenbroek is bezig om een zwembad van vier bij acht meter op te zetten in zijn achtertuin ('waar ik normaal barbecues hou'), zodat de zwemlessen toch door kunnen gaan.

'Vanavond gaat een grote pomp aan. Als het goed is, kunnen de kinderen hier morgenvroeg vanaf half negen gewoon zwemmen in water van 32 graden', zegt Groenbroek.

Ronald Niemeijer nam onlangs een kijkje bij de zwemschool:

Aan het bericht is een reactie van zwemschoolhouder Stephan Groenbroek toegevoegd.

Lees ook:
- Zwemschool maakt van binnenbad een buitenbad

Meer over dit onderwerp:
coronavirus zorg
Deel dit artikel:

Recent nieuws