Nieuw onderzoek: wél verhuizen SoZaWe

GRONINGEN - De Sociale Dienst in de stad Groningen moet wel verhuizen naar het Europapark. Tot die conclusie komt het college van B en W na nieuw onderzoek.
De gemeenteraad van Groningen was vorig jaar nog niet overtuigd van de plannen om van de 'zwarte doos' op de Eendrachtskade Zuidzijde te verhuizen en stuurde het college opnieuw naar de tekentafel. De raad had moeite met de zeer ruime werkplekken en een geplande fitnessruimte.

Wethouder Peter Verschuren denkt dat er nu nieuwe argumenten zijn om wel te verhuizen naar het Europapark. 'We hebben het allemaal nog een keer uitgerekend. De conclusie is nu nog sterker.' Bereikbaarheid, mogelijkheden voor een servicegericht gebouw en kosten zijn de belangrijkste argumenten voor een nieuw onderkomen.

Sober
Het nieuwe gebouw zal volgens de wethouder 'doelmatig en sober zonder enkele luxe' zijn. Een grote fitnessruimte en vrij veel werkruimte horen daar wat betreft Verschuren wel bij. Mocht de gemeenteraad daar niet mee kunnen leven, dan komt het college erop terug als de raad in maart een besluit moet nemen over het verhuisplan.
Deel dit artikel:

Recent nieuws