Arrestatie wegens baldadigheid bij verkiezingsbijeenkomst FvD (update)

Bij de verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie (FvD) op de Grote Markt in Groningen is dinsdagochtend een man aangehouden wegens baldadigheid.

De man werd opgepakt omdat hij eieren gooide naar de bus van de politieke partij. De demonstrant kreeg een boete en is inmiddels weer op vrije voeten.

Honderden bezoekers

Bij de verkiezingsbijeenkomst waren honderden mensen aanwezig. De gemeente Groningen zette boa’s in om toezicht te houden op de coronamaatregelen, die niet door iedereen werden nageleefd.

‘Dat zagen wij ook, maar daar waar het misging hebben onze boa’s ingegrepen. En van de zijkant leek het drukker dan wanneer je de bijeenkomst van bovenaf bekeek. Dan zag je dat het redelijk goed ging', zegt een woordvoerder.

Demonstranten

De bijeenkomst was rond 12.15 uur ten einde. Op de Grote Markt hadden zich ook mensen verzameld die demonstreerden tegen FvD. Zij droegen spandoeken met daarop teksten als 'geef angst en haat geen stem'.

De demonstranten met hun spandoeken (Foto: Janine Kamminga/RTV Noord)

Tweede keer in een week

Het was de tweede keer in korte tijd dat partijleider Thierry Baudet in onze provincie was: afgelopen weekend waren hij en zijn team in Appingedam. Toen waren zo'n 250 toeschouwers aanwezig.

Dit bericht is bijgewerkt nadat de verkiezingsbijeenkomst was afgelopen.

Lees ook:
- FVD bezoekt Appingedam: 'Nederland heeft het Groningse gas nodig'
- Alles over de verkiezingen

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen 112nieuws TK2021
Deel dit artikel:

Recent nieuws