Zedenverdachte vrijuit na blunders politie

Zedenverdachte vrijuit na blunders politie
APPINGEDAM - Een inwoner van Appingedam die verdacht wordt van een ernstig zedenmisdrijf gaat vrijuit door geblunder bij de politie.
Dat bleek dinsdag tijdens de rechtszaak tegen een man uit Appingedam, die zijn minderjarige stiefdochter vijf jaar lang zou hebben misbruikt.
Justitie kan ondanks serieuze verdenkingen niet anders dan vrijspraak eisen, omdat het verhoor van het slachtoffer aan alle kanten rommelde en het onderzoek niet voldoet aan de eisen.
Zo maakte de politie geen aantekeningen van de eerste informele gesprekken met het slachtoffer. Ook werd pas bij het vierde gesprek een gecertificeerde zedenrechercheur bij het onderzoek betrokken. Daarnaast bestaat de op band opgenomen verklaring van het slachtoffer grotendeels uit een gedicteerd verhaal van de politie zelf, waardoor niet duidelijk is wat het slachtoffer zelf precies heeft gezegd. Ook is de politie vergeten een speciaal landelijk expertisebureau in te lichten.
Justitie geeft volmondig toe dat de politie geen beste beurt heeft gemaakt en stelt vast dat dit 'triest en treurig' is voor het slachtoffer.