Zondag klinkt klimaatalarm op Vismarkt

De Groninger Klimaatcoalitie houdt zondagmiddag een manifestatie op de Vismarkt in de stad Groningen. Om 15.00 uur wordt met een lawaaiprotest aandacht gevraagd voor de klimaatcrisis, waar we volgens de initiatiefnemers mee te maken hebben.

Het 'Klimaatalarm' klinkt drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen in zeker veertig plaatsen in Nederland, waaronder Groningen. 'Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen... We kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiest, blijft de klimaatcrisis bestaan', stellen de organisatoren.

Volgens hen hebben de afgelopen kabinetten te lang getreuzeld en is het tijd voor een daadkrachtig klimaatbeleid.

Potten en pannen

De manifestatie in de Groninger binnenstad begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Er is een podiumprogramma met muziek en sprekers. Om 15.00 uur is het de bedoeling dat de demonstranten met bijvoorbeeld potten, pannen en toeters één minuut lang lawaai maken. Dat kan zowel op de Vismarkt, als ook online vanuit huis.

Na afstemming met de gemeente is op de Vismarkt plek voor maximaal duizend deelnemers. Zij moeten zich wel aan de coronamaatregelen houden, door een mondkapje te dragen en voldoende afstand te houden. Een speciaal team ziet toe op de naleving van de regels. Deelnemers worden bovendien gevraagd zich van tevoren online aan te melden.

Verbond

De actie wordt georganiseerd door de Groninger Klimaatcoalitie, een verbond van zestien organisaties, waaronder Code Rood, Extinction Rebellion, FNV en Fossielvrij Groningen.

Deel dit artikel:

Recent nieuws