Vier verdachten aangehouden na overval door 'date' in Winschoten

Een politieauto
Een politieauto © RTV Noord
De politie heeft vier verdachten van een woningoverval in Winschoten aangehouden. De vier worden ook verdacht van oplichting.
Het gaat om een 35-jarige man uit Roden, een 43-jarige man uit Leek, een 38-jarige man uit Groningen en een 32-jarige vrouw uit Groningen.

Opgelicht via chatsite

Eind juni 2020 werd een man uit Winschoten twee keer opgelicht via een chatsite. Beide keren dacht hij een vrouw te zullen ontmoeten, maar dat liep anders.
De eerste overval was op zondag 28 juni. Toen stond er geen vrouw voor de deur, maar een man die geld van hem aftroggelde. Twee dagen later stond er wel een vrouw op de stoep, maar toen de Winschoter dichterbij kwam, stapte de vrouw opzij en werd hij overvallen door een onbekende man.
Bij de tweede overval werd het slachtoffer op de grond geduwd. Hij raakte lichtgewond. De overvaller ging er met een paar honderd euro contant geld vandoor.

Tips hebben een rol gespeeld bij arrestaties

De politie is de verdachten mede op het spoor gekomen dankzij tips van burgers. Via sociale media en het programma Opsporing Verzocht is aandacht gevraagd voor deze oplichting en woningoverval. Daarbij zijn beelden getoond van een grijze stationwagen. Na onderzoek van de politie zijn de vier verdachten aangehouden.
De vier zullen worden verhoord. Het onderzoek is nog in volle gang.