Steunbetuigingen voor collega's neergestoken agent (update)

Agenten bij het buurtonderzoek in de Van Houtenlaan
Agenten bij het buurtonderzoek in de Van Houtenlaan © Jos Schuurman/FPS
De politie Groningen heeft veel steunbetuigingen binnengekregen nadat een agent werd neergestoken op de Van Houtenlaan in Stad.
'Dat doet de directe collega's van het basisteam en ons allemaal goed. Heel fijn dat iedereen zo meeleeft', aldus een woordvoerder van de politie.

Grapperhaus

Justitieminister Ferd Grapperhaus gaat contact zoeken met de familie en de collega van de agent. 'Wat er is gebeurd is vreselijk', zegt Grapperhaus.
De bewindsman heeft al contact met de Groningse burgemeester. De familie en de collega-agent wilde hij even van de schrik laten bekomen, maar ook met hen wil hij graag in gesprek.

Buiten levensgevaar

De agent werd woensdagavond geraakt in zijn gezicht en hals. Hij ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar, liet burgemeester Koen Schuiling donderdagavond weten.
De collega die samen met het slachtoffer aan het werk was, raakte lichtgewond. De twee spraken twee mannen op de fiets aan die na het ingaan van de avondklok nog op straat waren. Direct trok een van hen een mes en stak op de agent in.

Beelden

De politie heeft donderdag de hele dag sporen- en buurtonderzoek gedaan in de Van Houtenlaan en omgeving.
Ook zijn er beelden vrijgegeven van de verdachten. Uit het eerder verspreid signalement werd al duidelijk dat de verdachten twee witte jongens zijn, van wie er één Engels sprak. Ze waren donker gekleed, één had een opgerolde muts. De andere heeft krullend haar en had een rugzak bij zich.
Dit bericht is aangevuld met het nieuws dat justitieminister Ferd Grapperhaus in gesprek wil met de familie en collega van de agent.