Vijfde nederlaag op rij BV Veendam

ZWOLLE - BV Veendam heeft vrijdagavond in de Jupiler League de uitwedstrijd bij FC Zwolle met 3-2 verloren. Het was de vijfde nederlaag op rij en BV Veendam is nu nog slechts drie punten verwijderd van de laatste plaats.
BV Veendam had in de beginfase op voorsprong moeten komen, maar Serdar Öztürk miste in de negende minuut een strafschop. In de 25e minuut was het wel raak toen Niek Loohuis de score opende. Na een uur spelen kwam de thuisploeg langszij via Etiënne Reijnen. Acht minuten na de gelijkmaker nam Zwolle de leiding, nadat Albert van der Haar een strafschop benutte. Met nog een kwartier te gaan maakte invaller Sander Rozema op fraaie wijze 2-2.
Tien minuten voor tijd trok de thuisploeg de winst alsnog naar zich toe. Bram van Polen schoot van afstand de bal achter doelman Barry Ditewig, die voor het eerst sinds het overlijden van zijn dochtertje weer onder de lat stond. In de blessuretijd ging een vrije trap van Sjaak Polak net naast. Een gelijkspel was minimaal verdiend geweest. De ploeg van trainer Joop Gall liet zich van de goede kant zien en werkte keihard, maar dat was tegen FC Zwolle onvoldoende voor een goed resultaat.
BV Veendam staat op de negentiende en voorlaatste plaats met 26 punten uit 28 wedstrijden.