Eigenaar woonboot tipte politie over verdachten steekpartij (update)

De politie voert sporenonderzoek uit in een woonboot
De politie voert sporenonderzoek uit in een woonboot © Martin Nuver
De twee mannen die worden verdacht van het neersteken van twee agenten, verbleven mogelijk in een woonboot aan het Winschoterdiep in Stad. Een forensisch team van de politie voerde daar de hele dag sporenonderzoek uit.
'De locatie komt voort uit eerder onderzoek aan de Van Houtenlaan', zegt een politiewoordvoerder. In die straat raakte woensdagavond een agent zwaargewond toen hij tijdens een avondklokcontrole in zijn gezicht en hals werd gestoken. Ook zijn collega raakte gewond.
Zo verliep het sporenonderzoek:
Sporenonderzoek op woonboot

Amerikaanse mannen huurden deel van woonboot

De politie verspreidde donderdag het signalement en beelden van twee mannen die verdacht worden van de steekpartij. De eigenaar van de woonboot herkende de mannen op de beelden en tipte de politie. Volgens de eigenaar verhuurde hij een deel van zijn boot via Airbnb aan twee Amerikaanse mannen en is hij zelf niet bij de zaak betrokken.
Een medewerker van het forensisch team bij de woonboot
Een medewerker van het forensisch team bij de woonboot © Martin Nuver

Buiten levensgevaar

Twee agenten raakten gewond bij het steekincident; één van hen werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De agent is buiten levensgevaar. De andere agente raakte gewond aan haar been.
Tot nu toe zijn er vijftig tips binnengekomen over de zaak, werd vrijdag bekend.