Verdachten steekpartij agent aangehouden in Noord-Frankrijk

De verdachten werden vlak voor de steekpartij gefilmd door een bewakingscamera
De verdachten werden vlak voor de steekpartij gefilmd door een bewakingscamera © Politie
De politie heeft zaterdagochtend twee verdachten aangehouden naar aanleiding van een steekpartij in de Groningse wijk Helpman afgelopen woensdagavond. Daarbij raakte een agent ernstig gewond aan zijn gezicht.
De Franse politie hield de mannen aan in Noord-Frankrijk. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.
De verdachten zijn nog in Frankrijk. Op dit moment wordt een uitleveringsprocedure gestart. Het is nog niet duidelijk hoe lang dat gaat duren.

Hulp van getuigen

De politie vroeg de afgelopen dagen om de hulp van getuigen. Er kwamen 50 tips binnen: 'Die informatie is waardevol gebleken in de opsporing van de verdachten', zegt de politie.
'Mede hierdoor is de politie snel achter de identiteit van de verdachten gekomen. De politie wil dan ook iedereen die informatie heeft gedeeld van harte bedanken', laat een woordvoerder weten.
De politie heeft de beelden van de verdachten inmiddels van haar website verwijderd. Iedereen die de beelden heeft gedeeld wordt verzocht dit ook te doen.

Steekpartij na avondklokcontrole

De agent werd in zijn gezicht gestoken nadat de verdachten door de politie staande werden gehouden. Het tweetal was na het ingaan van de avondklok nog op straat.
'Na het aanspreken van het tweetal, werd de agent vrijwel direct aangevallen door een van de twee personen', meldde de politie woensdagavond. De collega van het slachtoffer raakte gewond aan een been. Na behandeling in het ziekenhuis kon zij naar huis.

Woonboot

Vrijdag bleek dat de twee verdachten mogelijk verbleven in een woonboot aan het Winschoterdiep in Stad. Een forensisch team voerde daar de hele dag sporenonderzoek uit.