Bleker weg als directeur Powerfield na steun voor FvD

Henk Bleker treedt af als algemeen directeur van zonnepark-ontwikkelaar Powerfield. Aanleiding is de steun die Bleker vorige week uitsprak voor Forum voor Democratie.

'De uitlatingen die de heer Bleker recent in de media heeft gedaan lijken in strijd met de visie en waarden van PowerField', laat het bedrijf maandag weten.

'PowerField staat voor een duurzame toekomst met zonneparken als drijvende kracht achter de energietransitie die nodig is om de klimaatdoelstellingen te halen.'

Geen subsidies meer voor windparken

Bleker deelde vorige week mee dat hij tijdens de verkiezingen niet op zijn eigen partij, het CDA, stemt, maar op Forum voor Democratie. In het verkiezingsprogramma van Forum staat dat de partij de Klimaatwet wil intrekken. Ook pleit FvD voor het schrappen van subsidies voor windturbines, zonneparken en biomassacentrales.

'Verrast door uitlatingen Bleker'

Volgens bestuurder Jean-Louis Bertholet van Powerfield 'stroken de uitlatingen van de heer Bleker niet met de visie en missie van PowerField en de plannen die wij hebben voor de komende jaren'.

'Wij waren verrast door de uitlatingen in de media. Als bedrijf zijn wij dagelijks bezig met het leveren van schone, duurzame energieoplossingen om de klimaatdoelstellingen te behalen. Hier blijven wij ons onverkort voor inzetten.'

'Nooit iets willen suggereren'

Bleker zelf was niet bereikbaar voor een reactie. Volgens Powerfield betreurt hij zijn uitlatingen in de media ten zeerste. Of dat ook betekent dat hij zijn steun aan FvD intrekt, is niet duidelijk.

'Hij geeft aan volledig achter de visie en waarden van PowerField te staan en heeft op geen enkele wijze iets anders willen suggereren', schrijft het bedrijf.

Bertholet neemt de taken van Bleker voorlopig over, tot er een definitieve opvolger is gevonden.

Lees ook:
- Henk Bleker nieuwe directeur Powerfield, bedrijf verhuist naar Groningen (2019)
- Wat zeggen de partijen over het klimaat en energie?

Meer over dit onderwerp:
duurzaamheid windmolens zonnepanelen
Deel dit artikel:

Recent nieuws