Volleyballers Lycurgus verliezen eerste halve finale

Volleyballers Lycurgus verliezen eerste halve finale
GRONINGEN - De volleyballers van AB Groningen/Lycurgus hebben woensdagavond de eerste halve finale in de strijd om de nationale beker tegen DOC STAP Orion uit Doetinchem met 3-1 verloren.
De setstanden in Sporthal Selwerd waren 24-26, 25-23, 23-25 en 11-25. Lycurgus begon mat aan de wedstrijd, maar nam in de eerste set wel een 17-15 voorsprong. In een gelijkopgaande slotfase trok Orion net aan het langste eind.
In de tweede set stond de ploeg van coach Ronald Zoodsma constant voor en de Groningers wisten deze set te winnen met 25-23. Cruciaal was het verlies in de derde set. Met een 17-12 voorsprong leek er niks aan de hand te zijn voor Lycurgus, maar plotseling concentratieverlies en een opleving van de tegenstander zorgden alsnog voor setverlies. In de laatste set was het geloof bij de Groningers op een goede afloop volledig verdwenen en werd er met de blamerende cijfers van 25-11 verloren.
Over twee weken volgt de return in Doetinchem. Lycurgus moet dan met 3-0 of 3-1 winnen om alsnog door te dringen tot de finale van het bekertoernooi.