FC Groningen in blessuretijd verslagen door Heerenveen

HEERENVEEN - FC Groningen is zaterdagavond in Heerenveen in blessuretijd met 2-1 door de Friezen verslagen. De Groningers speelden lange tijd met tien man en in de slotfase zelfs met negen spelers en geen trainer.
Eerste helft

De eerste minuten van de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen kenmerkten zich door een aantal overtredingen. Zo kwam Martijn Meerdink met een gestrekt been in op het onderbeen van Michal Svec. Meerdink kreeg daarvoor zijn eerste gele kaart. In de 27ste minuut maakte hij opnieuw een overtreding, nu omdat hij de counterende spits Patrick Ingelsten neertrok. Wegereef stuurde hem daarop het veld af met twee maal geel en dus rood.

Tweede helft

Na een kwartier in de tweede helft kreeg Heerenveen-speler Michal Svec opnieuw een voet op zijn been, nu die van Evgeniy Levchenko. Svec verliet daardoor geblesseerd het veld.
Pas in de 59ste minuut wisten de Friezen te profiteren van de man-meer-situatie met een doelpunt van Christian Grindheim. Danny Holla probeerde vervolgens doelman Vonk te verrassen door een vrije trap in de verre hoek te werken, maar de lange keeper plukte de bal makkelijk uit de lucht. Het tegendoelpunt viel alsnog in de 68ste minuut. Danny Holla kopte een prima voorzet van Fredrik Stenman binnen. Garcia kreeg niet lang daarna de kans om nog een zware slag toe te brengen aan de Friezen, maar hij kon de bal niet langs Vonk krijgen.
Een kwartier voor tijd werd ook Garcia het veld afgestuurd. Hij had de bal even voor zich uitgetikt, nadat hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Wegereef vond dat erg genoeg om hem geel te geven. Omdat Garcia al geel op zak had, moest hij ook vertrekken. In de 83ste minuut scoorde Heerenveen opnieuw, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een overtreding op Luciano. In de slotfase moest de derde Groninger naar de kleedkamers. Ditmaal geen speler, maar trainer Ron Jans, die kwaad de bal wegtrapte.
Viktor Elm wist uiteindelijk in blessuretijd toch het tweede doelpunt te scoren voor Heerenveen.
FC Groningen staat na 26 wedstrijden op de zesde plek met 40 punten.

Feiten

De opstelling van FC Groningen:
Luciano da Silva; Fredrick Stenman, Andreas Granqvist, Gibril Sankoh en Tom Hiariej (45/Ondrej Svejdik); Evgeniy Levchenko, Goran Lovre, Danny Holla en Martijn Meerdink; Gonzalo Garcia en Marcus Berg.
De opstelling van Heerenveen:
Hans Vonk; Calvin Jong-A-Pin (81/Gerald Sibon), Michael Dingsdag, Kristian Bak Nielsen en Michel Breuer; Danijel Pranjic (14/Arnor Smárason), Michal Svec (56/Bonaventure Kalou) en Christian Grindheim; Paolo Henrique, Viktor Elm en Patrick Ingelsten.
Scheidsrechter: Jan Wegereef.
Toeschouwers: 26100.
Geel: Dingsdag, Jong-A-Pin, Bak Nielsen.
Rood: Meerdink (25/2x geel), Garcia (75/2x geel).