Verbouwing Stadhuis vordert gestaag: 'Gelukkig geen grote problemen'

Het hoogste punt van de verbouwing van het Stadhuis is woensdag bereikt. Met het inhijsen van een stalen balk verloopt de grote klus volgens planning. In het voorjaar van 2022 zal de verbouwing vermoedelijk zijn voltooid.

De stalen balk is een onderdeel van de constructie van de nieuwe raadzaal. Die wordt verplaatst van de benedenverdieping naar de hoogste etage. Het Stadhuis wordt dus flink onder handen genomen. Alles en iedereen die gebruik maakt van het Stadhuis is sinds de start van de verbouwing ondergebracht aan de Radesingel.

Erg behelpen

Toch kijkt raadsnestor Amrut Sijbolts (Stadspartij) er nu al naar uit om terug te keren aan de Grote Markt. 'Het pand aan de Radesingel is echt wel heel erg klein. Zeker nu in coronatijd is het erg behelpen. We kunnen daar niet te lang blijven zitten.'

Sijbolts vindt het van groot belang dat de politiek straks weer terugkeert 'in het hart van de gemeente Groningen'.

Je komt natuurlijk altijd wel wat dingetjes tegen bij een oud gebouw, maar tot nu toe zijn we zeer tevreden
Jordi van Haag - uitvoerder

Jordi van Haag is uitvoerder namens aannemer Rottinghuis. Hij was vanochtend ook bij het heuglijke moment aanwezig. Ook hij ziet de verbouwing volgens planning verlopen.

'Je komt natuurlijk altijd wel wat dingetjes tegen bij een oud gebouw, dingen die je niet van te voren verwacht. Tot nu toe zijn we zeer tevreden.'

Houtrot en minder sterke constructies

De bouwers zijn de afgelopen tijd wel geconfronteerd met houtrot en minder sterke constructies dan gedacht, maar grote problemen hebben zich nog niet voorgedaan.

Daar is raadsnestor Sijbolts zeer blij mee. Samen met enkele andere raadsleden maakt hij onderdeel uit van een stuurgroep die zich bezighoudt met de verbouwing.

Regelmatig overleg

'Wij hebben regelmatig overleg, we worden goed op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen en knelpunten. Grote problemen zijn we gelukkig niet tegengekomen.'

Lees ook:
- Verbouwing stadhuis op schema, maar wordt de raadszaal coronaproof?
- CDA wil opheldering over extra kosten verbouwing stadhuis door corona
- Stadhuis gaat dicht: over een glazen plafond dat toch maar afgedekt werd

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen groningen-stad
Deel dit artikel:

Recent nieuws