VV Grijpskerk krijgt toekomstbestendige accommodatie

De huidige accommodatie van VV Grijpskerk
De huidige accommodatie van VV Grijpskerk © Anthony Hogeveen
Voetbalvereniging Grijpskerk krijgt een nieuwe accommodatie. De bouw van het kleed- en clubgebouw, waarin de kantine en kleedkamers zullen worden ondergebracht, begint half augustus van dit jaar.
Als alles volgens plan verloopt, is het nieuwe onderkomen - dat gasloos en zo goed als energieneutraal zal zijn - in mei 2022 klaar voor gebruik.

Nieuwbouw voordeliger

Uit een inspectie van het bestaande gebouw is gebleken dat het zich in slechte onderhoudsstaat bevindt en dat het tal van bouwkundige gebreken en schades kent. Het zijn bovendien mankementen die niet goed te zijn herstellen.
Bovendien is berekend dat nieuwbouw goedkoper is dan het opknappen van het huidige gebouw.

Scoren met toekomstbestendig clubgebouw

'Mede dankzij de zelfwerkzaamheid van de voetbalvereniging kan de bouw voortvarend van start', zegt wethouder Elly Pastoor. Samen met de vereniging heeft de gemeente gekeken naar de behoeften en eisen waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen.
Pastoor: 'Het nieuwe gebouw wordt BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en gasloos gebouwd en voldoet aan de nieuwste energie- en duurzaamheidsrichtlijnen.'

Binnen het geraamde budget

Ook is besproken hoe vrijwilligers van de club kunnen helpen bij de nieuwbouw. Dit zou moeten helpen om het nieuwe gebouw binnen het geraamde budget te bouwen.