Oud-FC-directeur Hans Nijland verkoopt biografie vanaf eigen oprit

Enthousiaste fans van voormalig FC Groningen-directeur Hans Nijland konden zijn biografie 'Boerenbluf op de transfermarkt' woensdag afhalen bij zijn huis in Kropswolde. Het boek komt officieel pas volgende week uit.

Enkele tientallen fans kwamen met de auto of de fiets naar het huis van Nijland om het boek op te halen. Ze werden met open armen ontvangen door de hele familie. Zijn vrouw Marieke deed de catering. Dochter Daantje bracht de boeken en Hans maakte een praatje en zette een krabbel.

Jouw buurman

Jong en oud kwamen langs om het boek op te halen. Thijs kwam samen met zijn vader op de fiets. Allebei hadden ze een boek besteld. Terwijl zijn vader met Hans praat zit Thijs al te lezen op de oprit. 'Er staan heel veel goede spelers in dit boek. Daar wil ik graag alles van weten. Hans vertelt hoe ze zo goed zijn geworden', zegt Thijs.

Hans kent een groot deel van de kopers en begroet ze al vanaf een grote afstand. Thijs kent hij ook. 'Er staan ook heel wat verhalen in over jouw buurman. Sterker nog. Sergio (Padt) heeft overwogen om de hele oplage op te kopen en vervolgens te vernietigen', lacht Nijland naar Thijs.

Ook mislukte transfers

Hans Nijland was van 1997 tot 2019 algemeen directeur van FC Groningen. In het boek beschrijft hij in smakelijke anekdotes de avonturen die hij beleefde bij de 'Trots van het Noorden'. Hij geeft een inkijkje in transfers van spelers zoals Luis Suarez, Dusan Tadic en Andreas Granqvist. Maar het zijn niet alleen maar hoogtepunten in het boek. Ook de mislukte transfers, interne en externe conflicten en andere randzaken komen aan bod.

'Boerenbluf op de transfermarkt' komt officieel uit op 31 maart.

Hans Nijland was donderdagavond te gast in de tv-uitzending van Noord Vandaag:

Lees meer:
- De Koffiecorner 117 met Hans Nijland: 'Goed gevoel over het huidige FC Groningen'
- Boek van Nijland gaat 'Boerenbluf op de transfermarkt' heten
- Hans Nijland na afscheid: 'Nu eerst vakantie, daarna zie ik wel verder'
- Hans Nijland keert terug in voetbalwereld als voorzitter VV HSC

Deel dit artikel:

Recent nieuws