Inwoners van Glimmen niet blij met verplaatst gasstation: 'Hij staat op een beschermde houtwal'

Een nieuw gasstation van Enexis zorgt voor ophef bij inwoners van Glimmen. Het oude stenen gashuisje wordt afgebroken en het nieuwe station komt honderd meter verderop op een oude houtwal. 'Het staat hier wel heel prominent in zicht', zegt omwonende Mariel Meijer.

Vanaf vorig jaar juli pleit Meijer al voor een andere plek, maar toch is het station op een plek gezet waar zij niet blij mee is. 'Dit is een oude beschermde houtwal', vertelt ze.

Nutsbedrijven mogen zelf weten

'Het vervelende is dat je geen recht van spreken hebt, want nutsbedrijven mogen plaatsen waar en wanneer ze willen,' gaat Meijer verder.

Mariel Meijer strijdt al maanden voor een andere plek (Foto: RTV Noord)

Alternatieven

Toch heeft Meijer al meerdere alternatieven aan de gemeente doorgegeven. 'Ik krijg helaas geen antwoord. Enexis mag bepalen waar hij komt, is het antwoord.'

Reactie van de gemeente

De gemeente Groningen reageert als volgt: 'Het gasstation wordt daar geplaatst, omdat op de oude plek allemaal kabels en leidingen in de grond liggen. De keuze is gemaakt na overleg met onder andere een stedenbouwkundige en een verkeersdeskundige. We zijn dus niet over één nacht ijs gegaan.'

Deel dit artikel:

Recent nieuws