Failliete bezorgdienst Dropper werkt aan doorstart

Jantine Doornbos van Dropper
Jantine Doornbos van Dropper © RTV Noord
Het bezorgbedrijf Dropper van ondernemer Jantine Doornbos werkt aan een doorstart. Curator Paulien Waninge heeft het bedrijf in de etalage gezet.
Dropper werd deze week na een kortstondig bestaan van drie jaar failliet verklaard door de Rechtbank Noord-Nederland. Het fietskoeriersbedrijf groeide hard in die drie jaar en de rode bezorgfietsen van Dropper waren in de stad Groningen een bekende verschijning.
‘Het zou mooi zijn wanneer het merk en de naam Dropper in het Groningse straatbeeld te zien blijft’, zegt curator Waninge van Plas Bossinade Advocaten en Notarissen. De boedel die bestaat uit onder meer twee flinke bezorgfietsen met aanhangers en allerlei ander bezorgmateriaal, staat inclusief de goodwill te koop.
Belangstelling voor koop komt mogelijk van andere koeriersbedrijven, verwacht Waninge: ‘Ze kunnen er zo mee verder.’ Lukt het niet een koper voor het gehele bedrijf te vinden, dan gaat de inventaris in de verkoop. Waninge hoopt binnen een week helder te hebben of een overname kan slagen.

Efficiënt bezorgen

Dropper bestaat uit twee onderdelen; een bezorgdienst en een afdeling die software ontwikkelt om pakketbezorgen efficiënt te laten verlopen.
Het bedrijf groeide vooral afgelopen coronajaar explosief. De groei was echter in de verkeerde richting, legde oprichter Doornbos eerder uit. Doornbos zette Dropper op als softwarebedrijf.
Maar bij de afnemers, vooral horecabedrijven, was een tekort aan bezorgers. Daarom nam Dropper de bezorgtaak zelf op zich.
Dat bleek slecht te managen en de inkomsten konden de harder stijgende kosten niet bijhouden. Doornbos zag zich daardoor genoodzaakt zelf het faillissement aan te vragen.
Ze ziet voor haarzelf eventueel een rol weggelegd als softwareontwikkelaar in een doorgestart bedrijf. ‘Ik geloof nog altijd erg in mijn product dat verzenders en koeriers bij elkaar brengt’, zegt ze.
Jantine Doornbos was naast Dropper ook eigenaar van maaltijdenbezorger Fooddrop. Dat bedrijf blijft actief.